1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Üç ildeki rüzgar santrallerinin türbinleri Nordex’ten

Üç ildeki rüzgar santrallerinin türbinleri Nordex’ten

Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex, Rönesans Enerji'den YEKA kapsamındaki üç santral için toplam 189 MW’lık rüzgar türbini siparişi aldı.

Üç ildeki rüzgar santrallerinin türbinleri Nordex’ten

Enerji Günlüğü - Sivas, Çorum ve Malatya’da kurulacak toplam 189 MW’lık üç rüzgar santralinin türbinlerini Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex sağlayacak.

Rönesans Holding’in iştiraklerinden Rönesans Enerji, Almanya merkezli Nordex Grup ile Türkiye’de hayata geçirilecek 189 MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı için anlaşmaya vardı. 

Anlaşma kapsamında Nordex, Rönesans Enerji için Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) modeli kapsamında hayata geçirilen YEKA RES-3 ihalesinin bir parçası olan üç projeye,  27 adet N163/6.x tipi 113 metre yüksekliğinde, 163 metre rotor çapında rüzgar türbini temin edecek. 

Heitkamp Industrial Solutions GmbH, bu projelerde Rönesans Enerji adına EPC (Mühendislik, Tedarik ve Kurulum) yüklenicisi olarak hareket edecek. Projenin ana yüklenicisi olarak Heitkamp, rüzgar santrallerinin inşaat ve elektrik işleri ile 154 kV enerji iletim hatlarının tesis işlerinden sorumlu olacak. 

SİVAS, ÇORUM VE MALATYA’YA RES

TotalEnergies ile yaptığı ortaklık sözleşmesi ile birlikte 5 yıl içinde Türkiye’ye yaklaşık olarak 2 milyar Euro yenilenebilir enerji yatırım yapmayı planlayan Rönesans Enerji, toplamda 189 MW’lık rüzgar enerji yatırımını içeren anlaşma kapsamında, en büyük kurulumu 84 MW değerinde 12 türbin ile Malatya Sağıluşağı’na yapacak. Bununla birlikte, Çorum Osmancık’da 56 MW’lık 8 türbinin ve Sivas Kayalar’da 49 MW değerinde 7 türbinin kurulumu da tamamlanacak. Türbin ekipmanları, bakanlık ile imzalanan sözleşme çerçevesinde yüksek bir yerlilik oranına sahip olacak. Türkiye’de ticari anlamda satışta olan en yüksek kapasiteli, 7 MW’lık rüzgâr türbinlerinin devreye alınacağı projede; kullanılacak kule, kanat ve jeneratör dahil olmak üzere birçok ekipman Türkiye’de üretilecek. 

SANTRALLER 2024 YILI SONUNDA DEVREYE ALINACAK

Malatya, Çorum ve Sivas illerinde kurulumu gerçekleşecek ve toplam 189 MW kurulu güce sahip olacak santrallerin 2024 yılı sonunda devreye alınması planlanıyor. 

Projelerin devreye girmesi ile Türkiye'de yaklaşık 380.000 hanenin elektrik tüketiminin karşılanması ve yıllık yaklaşık 370.000 ton CO2 salımının önlenmesi hedefleniyor.

RÖNESANS ENERJİ KURULU GÜCÜNÜ 355 MW’A ÇIKARACAK

6 hidroelektrik santral (HES) projesiyle toplam 166 MW kurulu güce sahip olan Rönesans Enerji, bu 3 yeni projeyle birlikte toplam kurulu gücünü 355 MW'a çıkacak.

Önceki ve Sonraki Haberler