1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Üç yıl sonra elektrik sıkıntısı yaşanabilir!

Üç yıl sonra elektrik sıkıntısı yaşanabilir!

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtıcıları Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'de 2016-2017 yıllarında bir elektrik yetersizliği yaşanabileceğini...

Üç yıl sonra elektrik sıkıntısı yaşanabilir!

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtıcıları Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'de 2016-2017 yıllarında bir elektrik yetersizliği yaşanabileceğini söyledi. Nihat Özdemir, ELDER'in 6. sektör toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2013 yılında elektrik dağıtım ve üretim özelleştirmelerinin önemli ölçüde tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Özdemir, bu sayede piyasadaki kamu payının yüzde 30'un altına ineceğini belirtti.

ELEKTRİK SIKINTISI YOLDA
Nihat Özdemir, Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl boyunca elektrik talebinde yüzde 6-7 oranında büyüme beklediğini anlattı. EPDK'nın henüz hayata geçirilmemiş yaklaşık 100 bin MW'lık lisans verdiğini de ifade eden Özdemir, "Ben şahsen 2016 yılına kadar bunların ancak 15 bin MW'lık kısmının yapılabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla 2016'da elektrikte bir sıkıntı yaşanabilir ya da çok başa baş noktaya geliriz. Nükleer santralin ilk ünitesinin de 2020'den önce devreye girmeyeceğini biliyoruz. Ancak bazı tedbirlerle bu sıkıntı aşılabilir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler