1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Uçaklara karbon salım standardı geldi

Uçaklara karbon salım standardı geldi

Enerji Günlüğü - Uçaklarda karbon salım standardı 2020'den itibaren uçak tiplerine göre değişmeden, 2028'den itibaren de uçak tipine göre uygulanacak.Uluslararası...

Uçaklara karbon salım standardı geldi

Enerji Günlüğü - Uçaklarda karbon salım standardı 2020'den itibaren uçak tiplerine göre değişmeden, 2028'den itibaren de uçak tipine göre uygulanacak.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)içinde uçaklarda karbon salım standartları konusunda anlaşmaya varıldı.

ICAO'da kabul edilen anlaşma, karbon salım standardının 2020'den itibaren uçak tiplerine göre değişmeden uygulanmasının, 2028'den sonra uçak tiplerine göre yeni standartların uygulamaya sokulmasını, 2040'a kadar 650 milyon ton karbon salımının engellenmesini öngörüyor.

AB KOMİSYONU KARARDAN MEMNUN

AB Komisyonu'nun ulaştırmadan sorumlu üyesi Violeta Bulc, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) içinde uçaklarda karbon salım standartları konusunda varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bulc, "Bu anlaşma, havacılıkta karbon salımının sınırlanmasına yönelik önemli bir adım. İddialı bir iklim politikası, Komisyon'un Enerji Birliği oluşturmaya yönelik planının bir parçası. AB, bu anlaşmanın sağlanmasında, COP21'de olduğu gibi önemli bir rol oynadı. Anlaşmanın, uluslararası havacılakta karbon dioksit salımlarının engellenmesine yönelik Global Piyasa Bazlı Tedbirler oluşturulmasına yeni bir ivme kazandırmasını umuyorum. Bu tedbirlerin sonbaharda Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Genel Kurulu'nda oluşturulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler