1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Üçgen-2 HES elektrik üretimi ve satışına başladı

Üçgen-2 HES elektrik üretimi ve satışına başladı

Enerji Günlüğü – BND Elektrik tarafından Ordu’da yapımı tamamlanan Üçgen-2 HES"te ticari olarak elektrik üretimine ve satışına başlandı.Işıklar...

Üçgen-2 HES elektrik üretimi ve satışına başladı

Enerji Günlüğü – BND Elektrik tarafından Ordu’da yapımı tamamlanan Üçgen-2 HES"te ticari olarak elektrik üretimine ve satışına başlandı.

Işıklar Enerji ve Yapı Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, bağlı ortak şirketi BND Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Ordu ili, Kabadüz ilçesinde yapımı tamamlanan "Üçgen-2 Reg. Ve HES" in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan geçici kabulünün 17.07.2014 tarihinde tamamlanarak, tesisin işletmeye alındığı bildirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen EÜ/1517-7/1106 üretim lisans numaralı, toplam 10,319 MWe kurulu güce ve 33,815 GWh yıllık enerji üretimine sahip olan "Üçgen-2 Reg. Ve HES" projesinde sırasıyla TEDAŞ, DSİ ve son olarak T.C. Enerji Bakanlığı tarafından yapılan geçici kabulleri tamamlandı. Böylece, yapımına Ekim 2011 ayında başlanan "Üçgen-2 HES"te tüm yasal prosedürün tamamlanmasıyla, ticari olarak elektrik üretimine ve satışına başlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler