1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ücretli çalışan sayısı yüzde 2 arttı 

Ücretli çalışan sayısı yüzde 2 arttı 

Türkiye’de Haziran ayında elektrik, gaz ve buhar sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında artış kaydetti.

Ücretli çalışan sayısı yüzde 2 arttı 

Enerji Günlüğü - Türkiye’de elektrik, gaz ve buhar sektöründe ücretli çalışan sayısı Haziran ayında bir önceki aya göre binde 7 azaldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısının 2023 yılı Haziran ayında aylık bazda %0,3 azalırken, yıllık bazda %2,2 artarak 14 milyon 925 bin 783 kişiye ulaştığını duyurdu. 

Haziran ayında sanayi alt sektörlerinden elektrik, gaz ve buhar sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre %7 artarak 136 bin 193 oldu. Sektörde ücretli çalışan sayısı bir önceki aya göre ise binde 7 azaldı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre %1,6 azalarak 143 bin 796 oldu. 

Yayımlanan verilere göre Haziran ayında bir önceki yıla göre en çok çalışan artışı yaklaşık %7 ile inşaat sektöründe görülürken, bir önceki aya göre en çok artış %1,2 ile su temini ve kanalizasyon sektöründe görüldü.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler