1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ücretli çalışan sayısı yüzde 4 arttı

Ücretli çalışan sayısı yüzde 4 arttı

Türkiye’de Mayıs ayında elektrik, gaz ve buhar sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9,1 oranında artış kaydetti.

Ücretli çalışan sayısı yüzde 4 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de Mayıs ayında ücretli çalışan sayısının bir önceki aya göre en çok arttığı sektör yaklaşık yüzde 9 ile elektrik, gaz ve buhar sektörü oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısının 2023 yılı Mayıs ayında aylık bazda %0,7, yıllık bazda ise %4 artışla 14 milyon 881 bin 757 kişiye ulaştığını duyurdu.

Mayıs ayında sanayi alt sektörlerinden elektrik, gaz ve buhar sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre %9,1 artarak 136 bin 644 oldu. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ücretli çalışan sayısı bir önceki yıla göre %0,3 azalarak 143 bin 618 oldu. 

Yayımlanan verilere göre Mayıs ayında bir önceki yıla göre en çok çalışan artışı %13 ile inşaat sektöründe görülürken, bir önceki aya göre en çok artış %1,5 ile inşaat sektörü ile konaklama ve yiyecek sektöründe görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler