1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Üçüncü nükleerle ilgili müzakerelere ara verildi

Üçüncü nükleerle ilgili müzakerelere ara verildi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. nükleer santralle ilgili müzakerelere ara verildiğini açıkladı. Taner Yıldız, IICEC...

Üçüncü nükleerle ilgili müzakerelere ara verildi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. nükleer santralle ilgili müzakerelere ara verildiğini açıkladı.

Taner Yıldız, IICEC Geleneksel Uluslararası Enerji Forumu'nda gazetecilerin 3. nükleer santralin yerini sormaları üzerine "Sayın Başbakanımız'ın 3. nükleer güç santralleriyle alakalı önümüze koyduğu hedef son derece manidar ve önemlidir. Şu açıdan manidar; Sanayileşmenin geleceği seviye burada vurgulanmaktadır" dedi. Nükleerde 8 üniteyi yabancı ortaklarla gerçekleştiren bir Türkiye'nin dört üniteyi de kendi operatörlüğünde ama yine yabancılardan aldığı bir kısım know-how ve teknik hizmetlerle beraber gerçekleştirebileceğine inandığını belirten Yıldız şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımız'ın önümüze koyduğu hedefe ulaşabileceğimizi bir mühendis olarak da inanıyorum. Bunun teknik olarak yapılabileceğine inanıyorum. Üçüncü nükleer santralin yeri konusunda iki yıllık bir çalışma yapılacak. Biz şu an 3. nükleer güç santrali müzakeresine ara vermiş bulunuyoruz."

Bakan Yıldız, üçüncü santralin yeriyle ilgili olarak "Eğer iki yıl içerisinde herhangi bir şehir duyarsanız, şu anda bunun spekülatif olduğunu söylemem lazım" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler