1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ucuz kömür Avustralya'daki madeni vurabilir

Ucuz kömür Avustralya'daki madeni vurabilir

Avustralya'da bulunan Tahmoor yer altı kömür madeni, kömür fiyatlarının düşük olması nedeniyle 2019 yılına kadar kapatılabilir.

Ucuz kömür Avustralya'daki madeni vurabilir

Enerji Günlüğü - Avustralya'da bulunan Tahmoor yer altı kömür madeni, kömür fiyatlarının düşük olması nedeniyle 2019 yılına kadar kapatılabilir.

Çin'in yavaşlayan talepleri nedeniyle düşen fiyetlar diğer madenciler gibi Glencore şirketini de sert bir şekilde etkiledi. İsviçre merkezli madencilik şirketi Glencore, dünya kömür fiyatlarında zayıflığın devam etmesi nedeniyle doğu Avustralya'da bulunan Tahmoor yer altı kömür madeninin faaliyetlerine son vermeyi planlıyor. 

Avustralya'nın en büyük kömür üreticilerinden biri olan Glencore, Tahmoor madeninde hali hazırda 350 olan çalışan sayısını gelecek 18 ayda kademeli olarak azaltarak, 2019 yılı başlarına kadar kapatmayı bekliyor.

Sözcülerinin yaptığı açıklamaya göre, en az 12 ay boyunca işten çıkarmaların başlamayacağı belirtildi. Ayrıca çıkartılması planlanan işçilerle ilgili olarak, işçileri ellerinden geldiğince erken haberdar etmeye çalıştıkları ve sektördeki diğer madenlere yerleştirme fırsatları için ellerinden geleni yaptıkları belirtildi.

Glencore, Sydney'in yaklaşık 75 kilometre güney-batısındaki NSW'de bulunan ve 1979 yılından beri faaliyet gösteren Tahmoor madeninden geçen yıl 2,1 milyon ton metalurjik kömür üretti.

Küresel metalürjik kömür fiyatları ve çelik fiyatları 2011 yılında 300 dolar iken 94 dolara düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler