1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. UEDAŞ Balıkesir'de yatırımlarını arttıracak

UEDAŞ Balıkesir'de yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (UEDAŞ) Balıkesir'de yapacağı ek yatırım tutarı 2020'ye kadar 260 milyon lirayı bulacak. Bursa,...

UEDAŞ Balıkesir'de yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (UEDAŞ) Balıkesir'de yapacağı ek yatırım tutarı 2020'ye kadar 260 milyon lirayı bulacak. 

Bursa, Yalova ve Çanakkale’nin yanı sıra Balıkesir’e elektrik dağıtım hizmetleri veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe, UEDAŞ olarak özelleştirme sonrasında Balıkesir’e bugüne kadar 175 milyon TL civarında yatırım yapıldığını, 2016’da 45 milyon TL’nin üzerinde planlanan yatırımların bulunduğunu dile getirdi. Efe, 2020’ye kadar yaklaşık 260 milyon TL ek yatırım yapacaklarını da kaydetti. 

UEDAŞ olarak Balıkesir’de yeni yerleşim alanlarına enerji nakil hatları, enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve eskiyen köy şebekelerinin değiştirilmesi alanlarında yatırımları olduğunu belirten UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, “Balıkesir bizim için çok önemli bir bölge. Balıkesir, alan olarak çok geniş. Bu geniş alanı Balıkesir, Edremit ve Bandırma işletme müdürlükleri ile yönetiyoruz. Hem altyapı yatırımlarımız hem de sosyal sorumluluk projelerimizle Balıkesir’e yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Öte yandan UEDAŞ, Balıkesir’de “Kardeşim Üşümesin” projesi kapsamında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma gerçekleştirerek ekonomik gücü yerinde olmayan kişilere yönelik bir kışlık kıyafet yardımı gerçekleştirecek. UEDAŞ ayrıca, “Bi Kitap Daha Aydınlık Bi Hayat” projesi kapsamında yine Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Balıkesir’de bir kütüphane açmak üzere de çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler