1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna doğalgaz borcunu ödemeye hazır

Ukrayna doğalgaz borcunu ödemeye hazır

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve AB arasındaki üçlü doğalgaz görüşmelerinde ilerleme sağlandığı, Ukrayna’nın borcu için 2 milyar dolar...

Ukrayna doğalgaz borcunu ödemeye hazır

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve AB arasındaki üçlü doğalgaz görüşmelerinde ilerleme sağlandığı, Ukrayna’nın borcu için 2 milyar dolar ödemeye hazır olduğu belirtildi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ve Ukrayna Enerji BakanıYuri Prodan'ın katılımları ile Berlin'de dün gerçekleşen üçlü görüşmenin ardından açıklama yapan AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Guenther Oettinger, Rusya, Ukrayna ve AB'nin katılımı ile yapılan doğal gaz görüşmelerinde ilerleme sağlandığını bildirdi. Oettinger'in verdiği bilgiye göre Urayna devlet enerji şirketi Naftogaz, Gazprom'a olan borcu için 2 milyar dolar ödeme yapmaya hazır.

Oettinger, Naftogaz'ın Gazprom'a ödemeyi Perşembe günü gerçekleştireceğini ifade etti. Ottinger, Perşembe günü ödemenin yapılmasının ardından Cuma günü tarafların Nisan ayından itibaren geçerli olan gaz fiyatının tüm taraflar tarafından kabul edilebilir bir fiyat ile değiştirilmesinin ele alınacağını vurguladı.

Oettinger'in verdiği bilgiye göre Naftogaz, Gazprom'a ikinci ödemeyi ise 500 milyon dolar olarak 7 Haziran'da yapacak. Gazprom'un daha önce yaptığı açıklamalara göre Ukrayna'nın 3,5 milyar dolar borcu bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler