1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna doğalgaz rezervi oluşturacak

Ukrayna doğalgaz rezervi oluşturacak

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltacak stratejik doğalgaz rezervi inşa etmek için bir milyar dolar harcayacak.Ukrayna...

Ukrayna doğalgaz rezervi oluşturacak

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltacak stratejik doğalgaz rezervi inşa etmek için bir milyar dolar harcayacak.

Ukrayna Başbakanı Arseny Yatseniuk, Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığını azaltmak ve acil durumlarda yerel ihtiyacı karşılamak için doğalgaz ve akaryakıt rezervi oluşturacaklarını ve bunun için 1 milyar dolar borç almayı planladıklarını açıkladı.

Ukrayna devlet enerji şirketi Naftogaz, Ukrayna hükümetinin 2015 yılında doğalgaz ithalatının yüzde 60'ını Avrupa'dan, kalan kısmını da Gazprom'dan gerçekleştrimenin yollarını aradığını söyledi.

Rusya Ukrayna'ya doğalgazı piyasa fiyatının üzerinde bir fiyattan satıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde Ukrayna Rusya'dan 1000 metreküp doğalgazı 329 dolardan satın aldı. Ukrayna hükümeti Avrupa yaz spot doğalgaz fiyatlarının 250-300 dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler