1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna doğalgazda Doğu Avrupa`ya yöneldi

Ukrayna doğalgazda Doğu Avrupa`ya yöneldi

Enerji Günlüğü – Ukrayna, Doğu Avrupa ülkeleri Polonya, Romanya, Macaristan ve Slovakya tarafından oluşturulan doğalgaz sistemine katılmak istiyor.Polonya...

Ukrayna doğalgazda Doğu Avrupa`ya yöneldi

Enerji Günlüğü – Ukrayna, Doğu Avrupa ülkeleri Polonya, Romanya, Macaristan ve Slovakya tarafından oluşturulan doğalgaz sistemine katılmak istiyor.

Polonya Başbakanı Ewa Kopacz ile ortak basın toplantısında konuşan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin Polonya, Romanya, Macaristan ve Slovakya tarafından oluşturulan doğalgaz sistemine katılmak istediğini açıkladı.

Yatsenyuk, "Bu şu anlama geliyor, ülkelerimiz arasındaki gaz akımları özgür olacak, sınırsız alışveriş yapabileceğiz ve Ukrayna'nın enerji güvenliği yönünde adım atacağız" dedi.

POLONYA İLE BAĞLANTIYA 160 MİLYON DOLAR

Ukrayna ve Polonya arasında ara bağlantıların inşaatına ilişkin memorandumun imzalandığını söyleyen Yatsenyuk, "10 milyar metreküp kapasiteli doğalgaz ara bağlayıcısının yapımıyla ilgili proje faaliyeti yürütülüyor. Bunun için Ukrayna, 160 milyon dolar harcayacak" şeklinde konuştu.

Ukrayna Başbakanı ayrıca Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşecek. Görüşmede, iki ülke arasında enerji alanındaki işbirliği konusu ele alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler