1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna enerjide Avrupa'nın bir parçası oldu

Ukrayna enerjide Avrupa'nın bir parçası oldu

Ukrayna ve Moldova'nın elektrik şebekeleri, Kıta Avrupası Şebekesi ile senkronize edildi.

Ukrayna enerjide Avrupa'nın bir parçası oldu

Enerji Günlüğü - Ukrayna ve Moldova, elektrik şebekelerini AB elektrik şebekesine bağlayarak Avrupa elektrik sisteminin bir parçası oldular.

AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, Ukrayna ve Moldova'nın dün Avrupa Kıta Elektrik Şebekesi'ne başarılı bir şekilde senkronize olduklarını açıkladı.

Rusya’nın saldırı başlattığı gün Ukrayna, elektrik şebekesinin AB bağlantısını gerçekleştirmek amacıyla izolasyon testlerini yapmaya başlamıştı.

"AB-UKRAYNA İLİŞKİSİNDE TARİHİ DÖNÜM NOKTASI"

Bağlantının Ukrayna elektrik sistemini sabit tutacağına işaret eden Simson, bunun ülkedeki evleri sıcak, ışıkları da açık tutacağını belirtti. Simson, “Bu aynı zamanda AB-Ukrayna ilişkisi için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu alanda Ukrayna artık Avrupa'nın bir parçasıdır” dedi.

ENTSO-E’YE TEŞEKKÜR

Avrupa Elektrik İletim Sistemi Operatörleri Ağı'na (ENTSO E) bunun gerçekleşmesi için bir yıllık çalışmayı iki haftada bitirdikleri için teşekkür eden Simson, Fransa Konsey Başkanlığına ve Üye Devletlere de verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Simson, “Ve Ukraynalı ortaklarımıza - özellikle Bakan Galushchenko ve Ukrenergo'ya - korkunç bir savaşın ortasında Ukrayna enerji sistemlerini çalışır durumda tutmadaki kahramanca çabaları için teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

"UKRAYNA’YA DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Simson ayrıca, AB’nin ülkeye gazın ters akışını ve çok ihtiyaç duyulan enerji kaynaklarının dağıtımını sağlayarak Ukrayna'yı enerji sektöründe desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler