1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Gazprom zammına direniyor

Ukrayna Gazprom zammına direniyor

Enerji Günlüğü – Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rus doğalgazında 268 dolar fiyatın dengeli ve kabul edilebilir bir rakam olduğunu belirterek, Gazprom’dan...

Ukrayna Gazprom zammına direniyor

Enerji Günlüğü – Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rus doğalgazında 268 dolar fiyatın dengeli ve kabul edilebilir bir rakam olduğunu belirterek, Gazprom’dan yanıt beklediklerini, uzlaşma sağlanamaması halinde uluslararası hukuku devreye sokacaklarını söyledi.

Ukrayna geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, siyasi baskının işlemeyeceğini, kendilerinin yıl başında belirlenen 268 dolarlık rakamdan ödeme yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Hükümet toplantısında değerlendirmede bulunan Yatsenyuk, “Biz 500 dolarlık rakamı kabul etmiyoruz… Ukrayna 268 dolardan doğalgaz almaya devam edecek. Bu dengeli ve kabul edilebilir bir rakam. Biz tüm borçlarımızı ödeyeceğiz ve Gazprom’dan da cevap bekliyoruz…” dedi.

ULUSLARARASI HUKUK DA DEVREYE GİRECEK

Ukrayna’nın birçok alternatifi olduğunu ve bunları değerlendireceğini savunan Başbakan Yatsenyuk, sorunun çözümü için uluslar arası hukuku da devreye sokacaklarını söyledi.

Ukrayna Kömür ve Enerji Bakanı Yuriy Prodan da yaptığı açıklamada anlaşma sağlanamaması durumunda Stockholm tahkim mahkemesine başvuracaklarını belirtti.

Gazprom, Ukrayna krizini takibeden süreçte fiyat indirimini sona erdirmesinin ardından Ukrayna’ya sattığı doğalgaz fiyatını 100 dolar daha arttırarak 485 dolara çıkarmıştı.

GAZPROM UKRAYNA DOĞALGAZINA BİR ZAM DAHA YAPTI

Önceki ve Sonraki Haberler