1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna, Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlattı

Ukrayna, Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlattı

Enerji Günlüğü - Ukrayna hükümeti ve doğrudan Naftogaz şirketi, Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlatma kararı aldılar.Rusya'nın Sesi Radyosu'nun...

Ukrayna, Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlattı

Enerji Günlüğü - Ukrayna hükümeti ve doğrudan Naftogaz şirketi, Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlatma kararı aldılar.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada tarafından başbakan olarak atanan Arseniy Yatsenyuk, Rus doğalgaz holdingi Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlattıklarını açıkladı.

Yatsenyuk, “Ukrayna hükümeti ve doğrudan “Naftogaz Ukrayna” şirketi, Rus şirketi Gazprom’u mahkemeye verme sürecini başlatma kararını aldılar. Bugün Rus tekelciye tahkim öncesi nota gönderildi. Rus tekelci, sözleşme şartlarına uygun olarak 30 gün içerisinde sorularımıza net bir yanıt vermeli. İlki, fiyatla ilgili” dedi.

Geçici başbakan ayrıca Ukrayna’nın sözleşmedeki bazı maddelerin gözden geçirilmesini talep ettiğini söyledi.

Gazprom’dan ilgili tahkim öncesi notaya yanıt beklediklerini ve konunun mahkemeye varmamasını umduklarını belirten Yatsenyuk, “Rus tekelcinin Ukrayna hükümeti ve Naftogaz şirketi tarafından sürülen şartları kabul ederek bu konunun mahkemeye taşınmasından kaçınabileceğini umuyoruz” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler