1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna, IEA üyesi oldu

Ukrayna, IEA üyesi oldu

IEA Yönetim Kurulu, Rusya işgaline karşı desteklediği Ukrayna'yı IEA'nın 11. Ortak ülkesi olarak kabul etti.

Ukrayna, IEA üyesi oldu

Enerji Günlüğü - IEA ve Ukrayna arasındaki enerji ortaklığında yeni bir sayfa açıldı. Ukrayna, Uluslararası Enerji Ajansı'na resmen katıldı.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galushchenko ve IEA İcra Direktörü Fatih Birol, Varşova'da, enerji güvenliği ve yeniden inşası konusunda daha yakın işbirliği için çerçeve çizen Ortak Deklarasyonu imzaladılar. Böylece Ukrayna, Uluslararası Enerji Ajansı'na resmen katıldı.

Rusya işgaline karşı Ukrayna'ya tam desteğini yansıtan IEA yaptığı açıklamada, ortak bildirinin imzalanmasıyla Ukrayna’nın enerji güvenliği, temiz enerji geçişi ve yeniden yapılanma çabaları üzerindeki çalışmalarını derinleştirmek ve genişletmek için IEA ile uzun süredir devam eden ortaklıkta yeni bir sayfa açıldığını belirtti. 

IEA'nın Ortaklık çerçevesi, IEA'nın analiz, veri ve en iyi uygulamaları paylaşarak ortak ülkelerle yakın çalışmasına ve işbirliğini derinleştirmesine olanak tanıyor. 2015 yılında oluşturulan çerçeveye göre diğer Ortaklık ülkeleri Arjantin, Brezilya, Çin, Mısır, Hindistan, Endonezya, Fas, Singapur, Güney Afrika ve Tayland’dır. Ukrayna, IEA'nın 11. ortak ülkesi oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler