1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna, Rus doğalgazına beklenmedik bir alternatif buldu

Ukrayna, Rus doğalgazına beklenmedik bir alternatif buldu

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazına bağımlılıktan kurtulma formülleri arayan Ukrayna, sonunda beklenmedik bir seçenek buldu.Ukrayna Yatırımlar ve...

Ukrayna, Rus doğalgazına beklenmedik bir alternatif buldu

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazına bağımlılıktan kurtulma formülleri arayan Ukrayna, sonunda beklenmedik bir seçenek buldu.
Ukrayna Yatırımlar ve Ulusal Projeleri Yönetim Kurumu Başkanı Vladislav Kaskiv, Ukrayna’nın Odesa bölgesinde bir ay sonra sıvılaştırılmış gaz kabul terminalinin yapımına başlanacağını duyurdu.
Kiev yönetimi daha önce gaz teslimatlarını çeşitlendirerek Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmayı hedefliyordu. Ancak alternatif kaynaklar konusunda henüz bir netlik yok. Son haftaya damgasını vuran olay ise Rusya’nın en büyük üçüncü bankası olan Gazprombank’ın Ukrayna’da yapımına başlanacak projede en önemli yatırımcı rolünde olabileceği haberi oldu.
Kaskiv daha önce Odesa limanındaki LNG terminalinin proje tutarının yaklaşık 850 milyon Euro olabileceğini belirtmişti. Projeyi kimin finanse edeceği konusundaysa henüz net bir bilgi yok.



Erkan Özdemir

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler