1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Rus gazı için sözleşmeyi yenilemeyecek

Ukrayna Rus gazı için sözleşmeyi yenilemeyecek

Ukrayna, 2024’te sona erecek olan Rus gazının Ukrayna topraklarından transit geçişine ilişkin sözleşmeyi Rusya ile görüşmeyecek.

Ukrayna Rus gazı için sözleşmeyi yenilemeyecek

Enerji Günlüğü - Ukrayna, savaş halinde olduğu Rusya ile transit gaz geçiş sözleşmesinin yenilenmesini görüşmeyi planlamıyor.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galushchenko, önümüzdeki yıl sona erecek olan Rus gazının Ukrayna topraklarından transit geçişine ilişkin sözleşmenin yenilenmesi konusunda Rusya ile yapılacak görüşmelere katılmayacağını söyledi. 

Galushchenko, Amerikanın Sesi'ne yaptığı açıklamada, "Ruslarla yapılacak görüşmelerde kesinlikle taraf olmayacağız, bu çok açık" dedi. 

Rusya, Avrupa Birliği'nin hala ihtiyaç duyması halinde, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz göndermesine izin veren sözleşmeyi 2024'ten sonra uzatmayı düşünebileceğini bildirmişti. 

“AVRUPA’NIN RUS GAZINA İHTİYACININ KALMAMA İHTİMALİ YÜKSEK”

Galushchenko, Avrupa ülkelerinde Rus gazına talep olmaması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi ve "Önümüzdeki yıl, Avrupa'nın Rus gazı olmadan çalışıp çalışamayacağını gösterecek. Bunun gerçekleşmesi için tüm ön koşulları görüyorum" ifadesini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler