1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Rusya ile anlaşamazsa Avrupa’dan doğal gaz alacak

Ukrayna Rusya ile anlaşamazsa Avrupa’dan doğal gaz alacak

Enerji Günlüğü – Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kozharar Rusya ile olan görüşmelerden bir sonuç alınamazsa Avrupa’dan doğal gaz alacaklarını...

Ukrayna Rusya ile anlaşamazsa Avrupa’dan doğal gaz alacak

Enerji Günlüğü – Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kozharar Rusya ile olan görüşmelerden bir sonuç alınamazsa Avrupa’dan doğal gaz alacaklarını ifade etti.

Leonid Kozharar Ukrayna devlet gazetesine yaptığı açıklamada “ Ukrayna’nın mevcut enerji politikası doğal gaz tedariklerini çeşitlendirme yönünde. Devletimiz Avrupa piyasasından çok daha ucuz fiyata doğal gaz alımına zaten başladı. Eğer Rus ortağımız ile bir anlaşmaya gidemezsek bu alımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kozharar, 2006 ve 2009 yıllarında doğal gaz sektöründe yaşanan krizlerin bir daha hiçbir koşulda yaşanmayacağını söyleyerek , “ Çünkü öncelikle Avrupa doğal gaz piyasası çok değişti: kısa zamanda Avrupa doğal gaz kaynaklarını çeşitlendirmek için uzun bir yol katetti. İkinci olarak, Ukrayna da kendi doğal gaz piyasasını oldukça başarılı bir şekilde yeniledi. Shell ile şeyl gazı arama ve çıkarma anlaşması imzaladı. Chevron ile Oleske şeyl gazı sahasındaki çalışmalar için çok yakında bir anlaşma imzalanması bekleniyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler