1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Rusya’nın ön ödeme talebini reddetti

Ukrayna Rusya’nın ön ödeme talebini reddetti

Enerji Günlüğü - Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'yı doğalgaz görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına neden olmakla suçlayıp, doğal gaz satışı...

Ukrayna Rusya’nın ön ödeme talebini reddetti

Enerji Günlüğü - Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'yı doğalgaz görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına neden olmakla suçlayıp, doğal gaz satışı için ön ödeme yapma niyetlerinin olmadığını açıkladı.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, AB Komisyonu ve Avrupa ülkelerinin liderlerine gönderdiği mektupta,Rusya'nın Haziran ayı doğal gaz satışı için ön ödeme yapılması talebini reddeti ve Rusya'yı gaz konusundaki görüşmelerin sonuçsuz kalmasına neden olmakla suçladı.

Yatsenyuk mektupta, Rusya'ya borçlarını ödememe gibi niyetleri olmadığını, ancak bu borcu, Gazprom'un doğal gazı eski fiyattan satmaya devam etmesi halinde, ödemek için istekli olacaklarını ifade etti.

Yansenyuk, AB, Ukrayna ve Rusya arasında yapılan doğal gaz görüşmelerinin Moskova'nın uzlaşmak istememesi nedeniyle başarısız olduğunu da savundu.

ÜÇLÜ GÖRÜŞMELERİN YENİ TURU 26 MAYIS'TA

Öte yandan, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Avrupa Birliği, Rusya ve Ukrayna arasında Avrupa'nın enerji güvenliği konusunda görüşmelerin yeni turunun 26 Mayıs tarihinde yapılacağını bildirdi. Novak, görüşmenin yerinin henüz kararlaştırılmadığı da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler