1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna, Türkmen doğalgazıyla ilgileniyor

Ukrayna, Türkmen doğalgazıyla ilgileniyor

Eneri Günlüğü - Ukrayna Çevre ve Tabii Kaynakları Bakanı Oleg Proskuryakov, Türkmenistan’da temaslarda bulundu. Proskuryakov, doğalgaz ve petrolden sorumlu...

Ukrayna, Türkmen doğalgazıyla ilgileniyor

Eneri Günlüğü - Ukrayna Çevre ve Tabii Kaynakları Bakanı Oleg Proskuryakov, Türkmenistan’da temaslarda bulundu. Proskuryakov, doğalgaz ve petrolden sorumlu Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Baymurat Hocamuhammedov ile bir araya geldi. Proskuryakov, Ukrayna basınında yer alan habere göre, Ukrayna'nın Türkmenistan'da tabii kaynakları arama çalışmaları ile ilgilendiklerini söyledi. Görüşmelerde, Türkmen gazının tekrar Ukrayna'ya ulaştırılmasına yönelik konunun da görüşüldüğü ifade edildi. Habere göre taraflar, Ukraynalı şirketlerin Türkmenistan'da tabii kaynakları arama çalışmalarına katılmasına ilişkin konuyu da değerlendirdi.

Ukrayna, 2006 yılında durdurulan Türkmen gazının tekrar sevkiyatının başlatılması için yoğun çaba gösteriyor. Kiev yönetimi, Türkmenistan'da yılda 10 milyar metreküp doğalgaz satın almak istiyor. Ancak, iki ülke arasındaki doğalgaz sevkiyatın tekrar başlatılması için Ukrayna'nın Rusya'yı transit geçişe ikna etmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler