1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna ve Polonya şirketlerinin işbirliği

Ukrayna ve Polonya şirketlerinin işbirliği

Enerji Günlüğü - Ukrayna’nın en büyük özel petrol şirketi DTEK Trading , Polonya şirketi PGNiG SA ile doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı.Ukrayna’nın...

Ukrayna ve Polonya şirketlerinin işbirliği

Enerji Günlüğü - Ukrayna’nın en büyük özel petrol şirketi DTEK Trading , Polonya şirketi PGNiG SA ile doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı.

Ukrayna’nın en büyük özel petrol şirketi DTEK Trading ve Polonya şirketi PGNiG SA arasında imzalanan anlaşmaya göre deneme tedarikleri 28-31 Ekim 2013 tarihinde başlayacak ve günde en fazla 3.5 milyon m3 doğal gaz tedariği olacak.

DTEK Ticari Direktörü Andrey Favorov, “ DTEK’in enerji ürünlerini Avrupa piyasalarına tedariğindeki güvenilirliği Polonya’nın en büyük petrol ve doğal gaz şirketi ile işbiriliği yapmamızda bize yardımcı oldu. Amacımız iş verimliliği ve ürün ve hizmetlerin rekabetini arttırmak.İthalat hacmi ekonomik fizibilite ve teknik kapasiteye göre yıl sonuna kadar belirlenecek” dedi.

DTEKmali ve sanayi grubu System Capital Management ‘ın ( SCM) bir parçası olarak 2012 yılında iç ve dış gaz piyasalarında aktif bir rol almasını sağlayan beş yıllık bir lisansa sahip.

Şirket, İsviçre kolu sayesinde 2013 Temmuzunda Avrupa’dan doğal gaz alımına başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler