1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna ve Rusya anlaştı

Ukrayna ve Rusya anlaştı

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un sözcüsü Sergey Kupriyanov, Ukrayna ve AB ile yürütülen görüşmelerde anlaşma sağlandığını, bunun...

Ukrayna ve Rusya anlaştı

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un sözcüsü Sergey Kupriyanov, Ukrayna ve AB ile yürütülen görüşmelerde anlaşma sağlandığını, bunun daha yapıcı bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi.

Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği (AB) arasında sürdürülen doğalgaz görüşmelerinde dün gece Brüksel’de anlaşma sağlandı. Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, varılan uzlaşıya ilişkin şunları söyledi:

"Bugün sağlanan anlaşma, önümüzdeki kış aylarında Avrupa’ya yönelik doğalgaz sevkiyatındaki olası kesintilerin önlenmesi için son derece önemli bir adımdı. Gazprom, karşılıklı tavizlere dayalı bu anlaşmayı mümkün kılmak için büyük esneklik gösterdi. Gazprom, Avrupa için güvenilir bir doğalgaz tedarikçisidir ve gelecekte de böyle olacaktır. Varılan uzlaşı aynı zamanda, imzalanan anlaşmalara riayet edilmesi ve ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gereğine ilişkin net bir mesaj vermektedir. Bunun, AB, Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz ilişkilerinde, risklerin eşit olarak paylaşılmasına, sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerin gözetilmesine dayalı, yeni ve daha yapıcı bir devrin başlangıcı olacağını umuyoruz."

RUSYA VE UKRAYNA GEÇİCİ KISMİ ANLAŞMA SAĞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler