1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna yatırımcı çekmede zorlanıyor

Ukrayna yatırımcı çekmede zorlanıyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna BaşbakanıArseniy Yatsenyuk, Doğu'daki gerginlik ve Rusya saldırılarına dikkat çekerek ülkeye özel yatırımcı çekmenin zor...

Ukrayna yatırımcı çekmede zorlanıyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna BaşbakanıArseniy Yatsenyuk, Doğu'daki gerginlik ve Rusya saldırılarına dikkat çekerek ülkeye özel yatırımcı çekmenin zor olduğunu söyledi.

Dün gerçekleştirilen "Ukrayna’ya Destek Uluslararası Konferans"ında konuşan Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Doğudaki gerginliğin ve Rusya’nın saldırganlığının ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekerek, "Açık söylemek gerekirse, bir nükleer ülkesinin saldırısıyla karşı karşıya olan bir ülkeye özel yatırımcıları teşvik etmek çok zor bir iş" dedi.

Yatsenyuk, şu anda uluslararası finans kuruluşlarından ülke ekonomisine bu yıl içerisinde 3 milyar dolara kadar mali yardımın yapılmasını beklediklerini dile getirerek, ülkedeki devlet işletmelerinin özelleştirilmesine yönelik yasanın kabul edilmesinin ardından ülkeye yapılacak yatırımların artacağını kaydetti. Rus şirketlerinin ülkedeki özelleştirme sürecinde yer almayacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler