1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna`da doğalgaz fiyatları ucuzladı

Ukrayna`da doğalgaz fiyatları ucuzladı

Enerji Günlüğü - Rusya ile gaz fiyatlarında varılan yeni mutabakatın ardından, Ukrayna'da sanayi kuruluşları ile kamu kuruluşlarının kullandığı doğalgazın...

Ukrayna`da doğalgaz fiyatları ucuzladı

Enerji Günlüğü - Rusya ile gaz fiyatlarında varılan yeni mutabakatın ardından, Ukrayna'da sanayi kuruluşları ile kamu kuruluşlarının kullandığı doğalgazın fiyatları 82 dolar aşağı çekildi.

Ukrayna Devlet Enerji Düzenleme Kurumu'ndan yapılan duyuruya göre, Kiev ve Moskova yönetimleri arasında yapılan doğalgaz fiyatlandırmasına ilişkin yeni anlaşmanın sonuçları gelmeye başladı. Ülkedeki sanayi sektörü ve devlet kuruluşlarının kullandığı doğalgazın fiyatı 1 Ocak’tan itibaren düşürülüyor.

1 Ocak 2014’ten itibaren sanayi sektörünün kullandığı doğalgaz fiyatı yüzde 10, kamu kurumlarının kullandığı doğalgazın fiyatı yüzde 29 aşağı çekiliyor. Yeni düzenlemeyle sanayi kuruluşlarınınkullandığı doğalgazın fiyatı bin m3 için 3113 UAH’a (380 dolar), kamu kurumlarının kullandığı doğalgazın fiyatı ise bin m3 için 2448 UAH’a (298 dolar) indiriliyor.

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in 17 Aralık’ta gerçekleştirdiği Moskova ziyareti sırasında, Ukrayna’nın Rusya’dan satın aldığı doğalgaz fiyatının düşürülmesi gündeme gelmiş, varılan anlaşma ile doğalgazın fiyatı 400 dolardan 268,5 dolara düşürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler