1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ukrayna’da nükleer santral kazası

Ukrayna’da nükleer santral kazası

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın güneyindeki Zaporozhye nükleer elektrik santralinde bir kaza meydana geldi.Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Bakanlar Kurulu’nun...

Ukrayna’da nükleer santral kazası

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın güneyindeki Zaporozhye nükleer elektrik santralinde bir kaza meydana geldi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Bakanlar Kurulu’nun bugün yapılan toplantısında, Ukrayna'nın güneyindeki Zaporozhye nükleer elektrik santralinde bir kaza meydana geldiğini doğruladı. Kazadan dolayı santralin 3 numaralı blokunun çalışmadığı ve 5 Aralık’ta tekrar faaliyete girmesinin planlandığı bildirildi.

Yatsenyuk, Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Vladimir Demçişin’den santralde meydana gelen kazanın sonuçlarının en kısa zamanda giderilmesi ve ülkede elektrik kesintilerinin sona erdirilmesine yönelik tedbirlere ilişkin rapor sunmasını istedi.

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da kazanın sebepleri ve yol açtığı sıkıntılar tam olarak tespit edilinceye kadar kazaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmayacağı belirtildi. Açıklamada, nükleer santralin 1000 megavat kapasiteli 3′üncü blokunun 5 Aralık’ta tekrar faaliyete girmesinin planlandığı bildirildi. Bakanlık açıklamasında, ülkedeki elektrik kesintilerinin Zaporozhye nükleer santralinin 3. blokunun tamiratta olmasından ve ülkedeki termik santrallerde kömür eksikliğinden kaynaklandığı bildirildi.

Zaporozhye nükleer santralinin içinde bulunduğu Odessa Enerji Kurumu’ndan yapılan açıklamada da bir blokun çalışmamasından dolayı Ukrayna enerji sisteminde elektrik kesintilerinin meydana geldiği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler