1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’da petrol ve doğal gaz faaliyetleri normal

Ukrayna’da petrol ve doğal gaz faaliyetleri normal

Ukrayna devlet enerji şirketi Naftogaz, ülkenin gaz altyapı tesislerinin Rus bombardımanına hedef olmadığını ve durumun kontrol altında olduğunu açıkladı. 

Ukrayna’da petrol ve doğal gaz faaliyetleri normal

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın enerji altyapısının Rus saldırısından zarar görmediği ve petrol ve doğal gaz faaliyetlerinin normal şekilde devam ettiği açıklandı.

Ukrayna devletine ait petrol ve gaz şirketi Naftogaz, Rusya’nın saldırıları ardından enerji faaliyetleriyle ilgili açıklama yaptı. Naftogaz yaptığı açıklamada, ülkenin enerji sisteminin Rusya'nın sistemli bombardımanının hedefi olmadığını ve durumun kontrol altında olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Ukrtransnafta ve Ukrtransgaz'ın tüm tesisleri normal şekilde çalışmaktadır” denildi. Çalışanların uzaktan çalıştıkları belirtildi.

Naftogaz’ın bağlı ortaklığı ve Ukrayna'nın en büyük gaz üreticisi Ukrgasvydobuvannya’nın tesislerinde düzenli olarak gaz üretmeye devam ettiğini belirten Naftogaz, gün içinde herhangi bir hasarın bildirilmediğini kaydetti.

Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyan ve doğal gaz depolarını işleten Ukrtransgaz’ın ve petrol boru hatlarını işleten Uktransnafta'nın faaliyetlerinin de normal şekilde devam ettiği ifade edildi.

SINIRA YAKIN TESİSLERDE ÇALIŞMALAR ASKIYA ALINDI

Yapılan açıklamada, Rusya sınırı yakınında bulunan tesislerin şu anda faaliyetlerinin askıya alınmasına karar verildiği de bildirildi. UKPG Lobachivska, Borivske, Kapitanivske, Muratovske, Vilkhivske 1-2, gibi yüksek riskli tesislerde çalışanların tahliye edilmekte olduğu kaydedildi. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler