1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’da Şeyl gazı aramaları 2014’te başlayabilir

Ukrayna’da Şeyl gazı aramaları 2014’te başlayabilir

Enerji Günlüğü - Zakhidgazinvest LLC Ukrayna’da şeyl gazı aramaları için çevresel durumu inceleyecek.Naturalgaseurope’un Volyn Bölge Devlet İdaresi...

Ukrayna’da Şeyl gazı aramaları 2014’te başlayabilir

Enerji Günlüğü - Zakhidgazinvest LLC Ukrayna’da şeyl gazı aramaları için çevresel durumu inceleyecek.

Naturalgaseurope’un Volyn Bölge Devlet İdaresi basın birimine dayandırarak yaptığı habere göre, Zakhidgazinvest ilk aşamada Ivano-Frankivsk bölgesiIvanychi mıntıkasında araştırma yapacak. Yönetim, iyi bir organizasyon ve tam bir hazırlıkla şeyl gazı arama çalışmalarının 2014 yılı yaz aylarında başlayabileceğini ifade etti.

2011 yılında Cadogan ve Eni Ukrayna’da 55 milyon dolarlık şeyl gazı arama ve üretme yatırımı yapmak için işbirliği anlaşması imzaladılar. Bu anlaşmanın akabinde, geçen yılın Ekim ayında Petroleum Plc ve Nadra Ukrainy Zakhidgazinvest geleneksel olmayan gaz ortak girişimindeki % 50.01 oranındaki paylarını Eni S.p.A’ya satmıştı. Girişimdeki Cadogan% 15 hissesini korurken, Nadra Ukrainy’nin payı % 34.99’a düştü.

Eni, Lviv havzasında3.800 km2 likalanda toplam dokuz şeyl gazı arama lisansına sahip. Batı Ukrayna’daki bu topraklar Cadogan’ın ifadesiyle “ Avrupa’nın işletilecek en cazip geleneksel olmayan gaz havzası” ve Polonya’daki Lublin havzasının bir devamı. Eni, 2012 -2015 dönemi için bir arama programı hazırladı.

Önceki ve Sonraki Haberler