1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna`da transit gaz boru hattında patlama

Ukrayna`da transit gaz boru hattında patlama

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın doğusundaki Lohvitsa kendi yakınlarından geçen Urengoy-Pomari-Ujgorod Transit Doğalgaz Boru Hattında patlama meydana geldi.Rusya'nın...

Ukrayna`da transit gaz boru hattında patlama

Enerji Günlüğü - Ukrayna'nın doğusundaki Lohvitsa kendi yakınlarından geçen Urengoy-Pomari-Ujgorod Transit Doğalgaz Boru Hattında patlama meydana geldi.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre Ukrayna'nın doğusundaki Poltavskaya Bölgesi’nde, Lohvitsa kenti yakınlarından geçen Urengoy-Pomarı-Ujgorod transit doğalgaz boru hattında bugün yerel saatle 14:45’te bir patlama meydana geldi.

Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı patlamanın, boru hattında yapılan basınç düşürme çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.

Rio Novosti Ajansı ise Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve tedbir olarak boru hattı üzerindeki vanaların kapatıldığını duyurdu.

Bununla birlikte, boru hattından yükselen alevlerin 200 metre yüksekliğe ulaştığı ve olay yerine gelen ekiplerin, alevler ve yayılan sıcaklık nedeniyle yangının merkezine ulaşmakta zorluk çektiği belirtildi.

Patlama noktasının en yakın yerleşim yerinin 1 kilometre uzağında kaldığı ve patlamadan dolayı herhangi bir can ya da mal kaybının yaşanmadığı açıklandı. 

Urengoy-Pomarı-Ujgorod transit gaz boru hattında devam eden yangının, Avrupa'ya gaz sevkiyatını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu...  

VE UKRAYNA'NIN GAZI KESİLDİ!


UKRAYNA'NIN GAZINI KESEN RUSYA BİR DE TAHKİM DAVASI AÇTI!


TANAP'IN ATEŞİ GÜNEY AKIM'I YAKACAK MI? MEHMET KARA'NIN ANALİZİ



Önceki ve Sonraki Haberler