1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’ya Almanya’dan ucuz gaz alma fırsatı

Ukrayna’ya Almanya’dan ucuz gaz alma fırsatı

Enerji Günlüğü - 2013 için Rusya’dan ithalat planını 20 milyar metreküpe kadar çeken Kiev, Alman enerji devi RWE’den de 5 milyar metreküp doğalgaz...

Ukrayna’ya Almanya’dan ucuz gaz alma fırsatı

Enerji Günlüğü - 2013 için Rusya’dan ithalat planını 20 milyar metreküpe kadar çeken Kiev, Alman enerji devi RWE’den de 5 milyar metreküp doğalgaz alacak. Ukrayna, RWE’nin Gazprom’a göre bin metreküpte 100 dolar daha düşük fiyat verdiğini belirtiyor. Ukrayna Enerji Şirketi Naftogaz Başkan Yardımcısı Vadim Çuprun açıklamasında, Rusya’dan 2012’de 27,7 milyar metreküp doğalgaz alacaklarını, 2013’te bu rakamın 20 milyar metreküpte kalacağını ifade etti. Ayrıca Çuprun, RWE’den aldıkları doğalgazın Gazprom’a göre bin metreküp için 100 dolar daha ucuz olduğunu söyledi.
Ukrayna’nın 2012 için Gazprom’la 52 milyar metreküp doğalgaz alım anlaşması bulunuyor. Buna göre 41,6 milyar metreküpün altındaki alımlar için “al ya da öde” prensibi çerçevesinde ödeme yapmak zorunda kalacak. Ukrayna anlaşmada belirlenen miktarı 27,5 milyar metreküpe çektiğini ifade etse de, Gazprom henüz bu şartları kabul etmiş değil.

Önceki ve Sonraki Haberler