1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna`ya Rus gazı 247 dolar

Ukrayna`ya Rus gazı 247 dolar

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ukrayna'ya sağlayacağı doğalgazın fiyatı bin metreküp başına 247.18 dolara indirildi. Rusya, Nisan-Haziran döneminde Ukrayna'dan...

Ukrayna`ya Rus gazı 247 dolar

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ukrayna'ya sağlayacağı doğalgazın fiyatı bin metreküp başına 247.18 dolara indirildi. Rusya, Nisan-Haziran döneminde Ukrayna'dan al ya da öde cezası talep etmeyecek. 

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Gazprom ile Ukrayna doğalgaz şirketi Naftogaz ile imzaladığı anlaşmaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Naftogaz şirketiyle ek bir anlaşma imzalandığını hatırlatan Miler, "Kış paketinin benzeri olan anlaşma Ukrayna’ya yönelik doğalgaz tedarikine ilişkin 2009 sözleşmesinde yer alan teknik meselelerin uygulanmasını hükme bağlıyor. Rusya'nın Ukrayna’nın ödemesi gereken 100 dolarlık gümrük vergisinde sağladığı muafiyet de hesaba katıldığında ikinci çeyrekteki fiili doğalgaz fiyatı bin metreküp başına 247,18 dolara inecek" dedi.

Miller'in verdiği bilgiye göre, söz konusu yeni anlaşma, taraflar arasındaki ön ödeme mekanizmasını, tedarik sipariş sürecini, günde sıfır ile 114 milyon metreküp arasında değişen kabul edilebilir günlük hacimleri, mahsuplaşma koşulları ile Naftogaz tarafından geçtiğimiz dönemde karşılığı ödenen ama alınmayan doğalgazın kullanımını da hükme bağlıyor.

Varılan mutabakata göre Gazprom, doğalgaz tedarikinde “al ya da öde” maddesi için 2015 yılı ikinci çeyreğinde de Ukrayna'dan ceza talebinde bulunmayacak.

İmzalanan yeni anlaşmanın tarafların Stokholm tahkim davasındaki hukuki duruşlarını etkilemediğini kaydeden Miller "Taraflar, ortak çalışma koşullarını bugüne dek 2009 sözleşmesine göre belirlediler ve belirlemeye devam edecekler" dedi.

UKRAYNA (NAFTOGAZ) RUSYA'YA (GAZPROM) NİSAN AYI DOĞALGAZ ÖN ÖDEMESİNİ YAPTI 

http://enerjigunlugu.net/naftogaz-gazproma-nisan-on-odemesini-yapti_13022.html

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler