1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ülker`den Denizli’ye 403 MW’lık doğalgaz santrali

Ülker`den Denizli’ye 403 MW’lık doğalgaz santrali

Enerji Günlüğü - ÜLKER'i de bünyesinde barındıran Yıldızlar Holding iştiraklerinden Alartes Enerji, Denizli Honaz'da 728 milyon liralık yatırımla,...

Ülker`den Denizli’ye 403 MW’lık doğalgaz santrali

Enerji Günlüğü - ÜLKER'i de bünyesinde barındıran Yıldızlar Holding iştiraklerinden Alartes Enerji, Denizli Honaz'da 728 milyon liralık yatırımla, 403 MW kurulu güce sahip bir doğalgaz çevrim santrali kuruyor. 

Alartes Enerji’nin, 403 MWm’lik Honaz Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için 1. inceleme-değerlendirme toplantısı 1 Kasım 2013’de yapıldı. EPDK’ya lisans başvurusu yapılmış olan proje için ÇED sürecinin de başlatılmış olduğu belirlendi.

PROJE’NİN YAKLAŞIK YATIRIM MALİYETİ 728 MİLYON TL

Proje için hazırlanan ÇED Başvurusuna göre, projenin yaklaşık yatırım maliyeti 728 milyon TL olarak belirlendi.

Yılda yaklaşık 80.000 m3 gaz tüketmesi beklenen Santral’da 3,2 milyar kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

SANTRAL’DA MİTSUBİSHİ TÜRBİNLERİ KULLANILACAK

Santral’da iki adet Mitsubishi Heavy Industries tarafından üretilmesi hedeflenen M701 F model gaz türbini kullanılması hedefleniyor. Santral’da kullanılacak doğalgazın BOTAŞ’a ait A tipi RMS İstasyonu’ndan temin edilmesi planlanıyor.

ŞİRKET’İN YÜZDE 51’İNİ GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ ALMIŞTI

Bünyesinde Ülker’i de barındıran Yıldız Holding’in bir diğer şirketi Gözde Girişim Sermayesi, Denizli’de 403 MW Doğalgaz Çevrim Santralı yatırımı planlayan Alartes Enerji’nin yüzde 51′ini Sekoya Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’den satın almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler