1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Uluborlu RES ÇED sürecinde sona yaklaşıldı

Uluborlu RES ÇED sürecinde sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü – Kavram Enerji’nin Isparta’da kurmayı planladığı Uluborlu RES projesi ile ilgili 2 Ekim 2014 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecek.Çevresel...

Uluborlu RES ÇED sürecinde sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü – Kavram Enerji’nin Isparta’da kurmayı planladığı Uluborlu RES projesi ile ilgili 2 Ekim 2014 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Kavram Enerji Yatırım Şirketi’nin Isparta’nın Uluborlu ilçesinde kurmayı planladığı 60MW kurulum gücündeki Uluborlu RES için sürmekte olan ÇED sürecinde sona yaklaşıldı. Uluborlu Rüzgar Enerji Santrali projesi ile ilgili 02/10/2014 tarihinde İnceleme Değerlendirme Kurulu Toplantısı gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fina Enerji Holding tarafından Türkerler’den satın alınan Kavram Enerji, Uluborlu ilçesi sınırları içinde Kütüklü Tepe, Kılınçlağın Dağı , Binarmutlar Tepe, İnhisar Mevkii, Sarıbuğday Tepe, Tepelce Tepe, Kıble Tepe, Mualluk Tepe civarlarında kurulacak olan rüzgar tribünlerinden elde edilecek enerjiyle yaklaşık 216 bin kilovat elektrik üretmeyi planlıyor. Bu da 100 bin kişinin elektrik ihtiyacına karşılık geliyor.

2015 yılında başlanıp 16 ay içinde bitirilmesi planlanan proje ile inşaat süresince 45 kişi, işletme aşamasında ise10 kişiye doğrudan iş imkanı sağlanacak. Çalışanlar yöre halkından olacak.

Ayrıca, proje sayesinde yılda yaklaşık 125 bin ton karbondioksitazaltımı sağlanarak, özellikle iklim değişikliklerine neden olan sera gazlarının azlatımı sağlanacak.Sağlanacak emisyon azaltımı yılda yaklaşık 30 bin km yol kateden 25 bin aracın neden olduğu emisyona eşit.

Kavram Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş ‘nin 19.01.2011 tarihinde aldığı EÜ/3034-11/1792 nolu üretim lisansı 19.01.2060 tarihine kadar geçerli olacak.

ULUBORLU RES PROJESİ ÇED RAPORU HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler