1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ulusal marker talepleri elektronik ortamda yapılabilecek

Ulusal marker talepleri elektronik ortamda yapılabilecek

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketleri ulusal marker taleplerini elektronik ortamda yapabilecek. Tasfiye edilen kaçak akaryakıt, ulusal marker...

Ulusal marker talepleri elektronik ortamda yapılabilecek

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketleri ulusal marker taleplerini elektronik ortamda yapabilecek. Tasfiye edilen kaçak akaryakıt, ulusal marker ilave edilerek piyasaya verilebilecek. 

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), lisans sahibi şirket yetkilileri veya görevlendirdikleri bir yetkilinin ıslak imzayla yürüttüğü ulusal marker talep sürecinin bundan böyle elektronik ortamda yapılabileceğini düzenleyen bir karar değişikliği yayınladı. Kurul ayrıca kaçak akaryakıtların ulusal marker ilave edilerek satılabilmesiyle ilgili bir düzenleme de getirdi. 

Ulusal Marker Uygulama Faaliyetleri ve Ulusal Marker Teslimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kurul Kararının Değiştirilmesi Hakkında Kurul Kararı’nı yayınlayan EPDK, daha önce akaryakıta ilave edilmesi gereken ulusal marker ile ilgili lisans sahibi şirket yetkililerince yürütülen prosedürün, bundan böyle elektronik ortamda yürütülebileceğine karar verdi ve elektronik rotamda yürütülecek işlemlerin detaylarını düzenledi. 

TASFİYE EDİLEN KAÇAK AKARYAKITA MARKER İLAVESİ

Kurul değişiklik kapsamında tasfiye edilmiş kaçak akaryakıtın teknik düzenlemelere uygun olan kısmı ile ilgili; lisans sahibinin kaçak akaryakıtın içerdiği marker oranının tespiti için başvuru yapabileceğine de karar verdi. Kurul uygun görürse; söz konusu akaryakıt, tespit doğrultusunda belirlenen miktarda marker ilavesi yapılarak satışa çıkarılabilecek. 

Kurul’un değişiklik kararında ulusal marker talep başvurusu, ulusal marker kullanımı, ulusal markerın taşınması ve ulusal marker eklenmiş akaryakıtın nakliyesi gibi teknik işlemlerin prosedürü de yeniden düzenlendi.  

Önceki ve Sonraki Haberler