1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Uluslararası ÇED Kongresi Kasım ayında

Uluslararası ÇED Kongresi Kasım ayında

Enerji Günlüğü – TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından Uluslararası Çevresel...

Uluslararası ÇED Kongresi Kasım ayında

Enerji Günlüğü – TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Kongresi, 8-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.


KONGRE’DE BİR ÇOK PAYDAŞ BİRARAYA GELECEK

Kongre ile; ÇED sürecinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı temsilcileri, belediyeler, üniversiteler, ÇED Yeterlik Belgesi almış danışmanlık şirketleri, yarı resmi oda, birlik ve enstitüler, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ve diğer paydaş grupların ortak bir platformda bir araya getirilmesi hedefleniyor.

ÇED uygulamalarının güçlendirilmesi, ÇED uygulamaları konusundaki yenilikler, çevresel değerlendirmeye ilişkin yeni kavram, metodoloji ve uygulamalar hakkında bilgi, deneyim paylaşımı ve kapasitenin geliştirilmesi amacıyla uluslararası düzeyde ilgili paydaş grupların katılım sağlayabilecekleri geniş çaplı bir organizasyonun düzenlenmesine karar verildiği bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler