1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Uluslararası denizcilik yakıtlarının yüzde 26’sı SOCAR’dan

Uluslararası denizcilik yakıtlarının yüzde 26’sı SOCAR’dan

SOCAR MARINE, 2020 yılında 650 bin tonluk satış ve yüzde 26 pazar payı ile uluslararası denizcilik yakıtlarında sektörün lideri oldu.

Uluslararası denizcilik yakıtlarının yüzde 26’sı SOCAR’dan

Enerji Günlüğü - SOCAR MARINE, 2020 yılında 650 bin tonluk satış ve yüzde 26 pazar payı ile uluslararası denizcilik yakıtlarında sektörün lideri oldu.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin markalarından SOCAR MARINE 2019 yılının ardından 2020 yılında da uluslararası denizcilik yakıtlarında sektörün pazar lideri oldu. 2019 yılında uluslararası denizcilik yakıtlarında 600 bin tonluk satış hacmini aşan Şirket, 2020 yılında 650 bin ton satış hacmine ulaştı. Türk boğazlarından transit geçen ve Türkiye limanlarında yük operasyonları yapıp yurt dışına çıkış ya da giriş yapan gemilere satışı kapsayan bu hacimle şirket, uluslararası denizcilik yakıtlarının dörtte birinden fazlasını karşılıyor. 

ULUSLARARASI İKMALLERİMİZLE BÜYÜYORUZ

SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Ticaret Başkan Yardımcısı Agshin Salimov, hizmet anlayışlarının odak noktasında müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak yattığını ifade ederek, “Bugün Türkiye’nin Karadeniz, Marmara Denizi, Ege ve Akdeniz bölgelerinin tamamındaki fiziksel ikmallerimiz yanı sıra Cebelitarık’tan Singapur’a, Rotterdam’dan Güney Afrika’ya kadar tüm uluslararası limanlarda gerçekleştirdiğimiz ikmallerimiz ile SOCAR MARINE markasının uluslararası arenadaki varlığını her geçen gün daha yüksek seviyelere taşıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler