1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Uluslararası Enerji Kongresi için geri sayım başladı

Uluslararası Enerji Kongresi için geri sayım başladı

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteği ile Global Enerji Derneği tarafından düzenlenen "EIF/Uluslararası Enerji Kongresi"nin...

Uluslararası Enerji Kongresi için geri sayım başladı

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteği ile Global Enerji Derneği tarafından düzenlenen "EIF/Uluslararası Enerji Kongresi"nin altıncısı 24-25 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, enerjinin dünya gündeminde birinci sırada yer aldığını, artan dünya nüfusu ve yakın gelecekte tükenmesi beklenen enerji kaynakları sorunu nedeniyle konunun küresel boyutta değerlendirilmesi gereken bir nitelik kazandığını ifade etti.

Enerji politikalarının sadece ülkelerin kendi sorunu olmaktan çıktığını vurgulayan Yıldız, bu konuda atılan ve dünya genelini etkileyen adımların da küresel boyutta değerlendirildiğini belirtti.

Bakan Yıldız, "Bu çerçevede, EIF 2013'ün Türkiye ve diğer birçok ülkeden çok sayıda üst düzey yetkili ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilerini bir araya getirerek sektörün geleceğine yönelik hususları değerlendirme fırsatı yaratacağına inanıyorum" dedi.

YERLİ VE YABANCI SEÇKİN ENERJİ ŞİRKETLERİ AĞIRLANACAK

Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek'in verdiği bilgilere göre, kongrenin amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilebileceği ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak.

Üst düzey konuşmacı ve delege katılımı ile gerçekleştirilecek kongre kapsamında, ayrıca fuar alanında yerli ve yabancı seçkin enerji şirketleri ağırlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler