1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Uluslararası LED/OLED Aydınlatma Teknolojileri Çalıştayı Şile’de gerçekleşti

Uluslararası LED/OLED Aydınlatma Teknolojileri Çalıştayı Şile’de gerçekleşti

Enerji Günlüğü - İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Kalkınma Bakanlığı desteği ve Özyeğin Üniversitesi-Şile Belediyesi ortaklığıyla yürütülen...

Uluslararası LED/OLED Aydınlatma Teknolojileri Çalıştayı Şile’de gerçekleşti

Enerji Günlüğü - İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Kalkınma Bakanlığı desteği ve Özyeğin Üniversitesi-Şile Belediyesi ortaklığıyla yürütülen Enerji Verimli LED/OLED Aydınlatma Teknolojileri Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı Projesi (EVATEG) kapsamında düzenlenen LED/OLED Aydinlatma Teknolojileri çalıştayı Şile’de gerçekleşti.

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde dünya standartlarında LED/OLED Ar-Ge laboratuvarı kurulmasının yanı sıra, Şile'de bir Enerji Demonstrasyon Merkezi (ŞED) yapısı kurularak, LED/OLED esaslı teknolojilerin enerji verimliliğine etkisi ve kullanımının yaygınlaştırılması konularında halkın farkındalığının arttırılması hedefiyle başlatılan projenin uluslararası ilk çalıştayında 9’ dan fazla ülkeden 180’in üzerinde bilim insanı, araştırmacı, sektör, bakanlıklar ve belediyelerin arasında olduğu uluslararası katılımcılar buluştu.

Enerji kullanımında verimliliği arttırmak, çevre kirliliğini azaltmak ve enerji tasarrufu ile ülke bütçesini desteklemek amacıyla, teknolojik gelişmelerin merkezinde ışık yayan diyotların (LED/OLED) kullanım alanlarının yaygınlaşması hedefiyle başlatılan Enerji Verimli LED/OLED Aydınlatma Teknolojileri Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı Projesi (EVATEG) kapsamında Özyeğin Üniversitesi öncülüğünde kurulmakta olan laboratuvarda bilgi odaklı  teknolojileri geliştirme, karakterizasyon ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmasının yanı sıra, uygulanabilir prototipler geliştiriliyor.

Proje kapsamında 20-21 Ağustos tarihlerinde Şile’de gerçekleşen uluslararası LED/OLED Aydinlatma Teknolojileri çalıştayının açılış konuşmasını yapan EVATEG Proje Yürütücüsü ve Özyeğin Üniversitesi

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Arık, program içeriği hakkında giriş yaparak, katılımcılar ile ilgili genel bilgi verdi. Şile’de düzenlenen SSL-TR 2013 Çalıştayı’na katkılarından dolayı Şile Belediyesine, program katılımcılarına ve Özyeğin Üniversitesi’ne teşekkürlerini sunan Mehmet Arık; programın

amaçlarından birisinin de projede pilot bölge olarak seçilen ve Şile Enerji Demonstrasyon

(ŞED) merkezinin kurulacağı Şile yerleşkesinin, program katılımcılarına ve yurdun geneline tanıtımının yapılması olduğuna değindi. 9’ dan fazla ülkeden 180’in üzerinde kişinin katıldığı çalıştayda bilgi ve teknoloji üretimini ve transferini sağlayacak ortak kullanım alanlarının geliştirilmesi ve uygulanabilir modeller ile ülkemizde LED/OLED üretim ve kullanım maliyetlerinin en aza indirilerek işlevsel hale getirilmesi konuları masaya yatırıldı. İstanbul’un Şile ilçesinde bir bilişim ve teknoloji vadisi kurulabilirliğinin tartışıldığı Şile Teknoloji Vadisi paneli oturumu da çalıştayda gerçekleştirildi.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Kıyak, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Civanlar ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Hayati Çetin’in de aralarında bulunduğu katılımcıların Türkiye’de düzenlenen ilk ulusararası LED/OLED çalıştayına ilgi yüksekti.

Önceki ve Sonraki Haberler