1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ulusoy Elektrik Bozat Elektrik AŞ’yi satıyor

Ulusoy Elektrik Bozat Elektrik AŞ’yi satıyor

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik, Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satışı için EPDK’ya başvurdu. Ulusoy Elektrik Taahhüt ve Ticaret AŞ, hakim...

Ulusoy Elektrik Bozat Elektrik AŞ’yi satıyor

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik, Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satışı için EPDK’ya başvurdu. 

Ulusoy Elektrik Taahhüt ve Ticaret AŞ, hakim ortaklarına ait payların İslandalı Eaton Capital şirketine satışını gerçekleştirmeden önce tamamlaması gereken işlemlerden olan Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satış yoluyla şirket bünyesi dışına çıkarılmasına ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu başvurusunu yaptı. 

Ulusoy Elektrik, toplam ödenmiş sermayesinin %82,275’ine ve şirketteki toplam oy haklarının %90,153’üne tekabül eden ve hakim ortaklar Sait Ulusoy, Akgül Ulusoy, Kubilay Hakkı Ulusoy ve Enis Ulusoy’un mülkiyetinde bulunan 65.820.008 TL nominal değerli 65.820.008 adet payın satışına ilişkin olarak 31 Ocak 2019 tarihinde Eaton Capital Unlimited Company ile Pay Alım Sözleşmesi imzalamıştı. 

Ardından pay devriyle ilgili Rekabet Kurumu onayı almak için Kuruma başvuru yapılmış; Kurum pay devri işlemini onaylamıştı. 

Rekabet Kurumu onayının ardından şirket paylarının devri için tamamlanması gereken ön koşulların biri olan Ulusoy Elektrik’in iştiraki Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satış yoluyla şirketimiz bünyesi dışına çıkarılmasına ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu başvurusu da yapıldı. 

Söz konusu satışla ilgili EPDK onayının alınmasıyla; Eaton Capital’e pay satışına ilişkin işlem fiyatının belirlenebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tebliğlerine uygun değerleme raporu hazırlatılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler