1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ulusoy Elektrik’in Anadolu OSB’deki tahsis hakkı iade edilecek

Ulusoy Elektrik’in Anadolu OSB’deki tahsis hakkı iade edilecek

Ulusoy Elektrik, 16 Şubat 2022 tarihinde başvurusunu yaptığı Anadolu OSB arsasına kurulacak üretim tesisi yatırımını yapmaktan vazgeçti. Bu sebeple şirket, sanayi arsasındaki tahsis hakkını iade edecek.

Ulusoy Elektrik’in Anadolu OSB’deki tahsis hakkı iade edilecek

Enerji Günlüğü - Ulusoy Elektrik başvurusu Şubat 2022’de yapılan Anadolu OSB arazisinde kurulacak üretim fabrikasını kurmaktan vazgeçti. Şirkete tahsis edilen sanayi arazisi hakkını yaklaşık 10 milyon lira bedelle iade edecek.

Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret AŞ [ULUSE], 16 Şubat 2022 tarihinde yaptığı açıklamada Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) alanında 101076 ada 4 numaralı sanayi parseli üzerinde yer alan sanayi arsasında gerçekleştirilebilecek yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi amacı ile organize sanayi bölgesine yer seçimi ve tesis kurma izni için başvuru yapılacağını belirtmişti. Ulusoy Elektrik, başvuru sonucunda alınacak Yapı Ruhsatı sonrasındaki yıllık süreçte yatırım yapılıp yapılmamasına karar verip, gerekli fizibilite çalışmaları yürütüleceğini açıklamıştı.

Şirket, yatırım yapılması planlanan bu tesiste ayırıcı, kablo başlıkları, dağıtım ve kumanda panel trafo köşkleri, SF6 gazlı hücreler, vakumlu devre kesiciler, buşing, metal clad ve RMU hücre, SF6 devre kesiciler, orta gerilim dağıtım trafoları üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyordu.

10 MİLYON LİRA BEDELLE TAHSİS HAKKI İADESİ

Yapılan çalışma ve değerlendirmeler ardından Ulusoy Elektrik, Yönetim Kurulu kararıyla yatırımın yapılmamasına karar verdi. Bu sebeple Anadolu Organize Sanayi Bölgesi 1. etabında, şirkete tahsis edilmiş olan 101076 ada 4 parsel numaralı 19.937,00m2 yüzölçümlü sanayi arsasındaki tahsis hakkının 9.977.756 lira bedel karşılığında iade edilmesinde karar kılındı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler