1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Umman'da konutlar çatıda güneş elektriği üretecek

Umman'da konutlar çatıda güneş elektriği üretecek

Enerji Günlüğü - Umman Sultanlığı, konutların çatılarına güneş paneli kurarak kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılamaları için harekete geçti. Umman...

Umman'da konutlar çatıda güneş elektriği üretecek

Enerji Günlüğü - Umman Sultanlığı, konutların çatılarına güneş paneli kurarak kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılamaları için harekete geçti. 

Umman Elektrik Yönetimi Otoritesi, ülkede yenilenebilir enerjiye yönelik girisimlerin desteklenmesi politikası çerçevesinde, elektrik desteklerinin azaltılması sonucunda tüketicilerin kendi kendilerine yeterli ve ucuz enerji ihtiyaçlarını yerel kanallarla karsılamalarına olanak saglamak amacıyla evlerde günes enerjisi panelleri vasıtasıyla elektrik üretimine izin veren bir karar almak için çalışmalar yürütmeye başladı. 

Oman Daily Observer gazetesinin haberine göre, ilk aşamada konutlara ve diğer yerleşim yerlerine  yönelik olarak verilecek izin ilerliyen dönemlerde endüstriyel ve ticari işletmelere de yansıtılacak. İlerleyen aşamada, bu kapsamda üretilen elektriğin genel dağıtım ağında kullanılması amacıyla  Umman Enerji ve Su Tedarik Otoritesince satın alınmasına yönelik mevzuat değişikliklerinin de yapılmasının planlandığı belirtiliyor.

Umman Elektrik Düzenleme Kurumu (AER) Başkanı Qais bin Saud al Zakwani, bu yıl çatılarında güneş elektriği üreten Ummanlıların elektrik fazlalıklarını ulusal elektrik şebekesine satabilmeleri için gerekli olan düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Umman Sultanlığı Su ve Elektrik Kurumu tarafından yapılan araştırmaya göre, ülke genelinde konutların çatılarına kurulacak güneş panelleri ile yaklaşık 1.4 GW kurulum kapasitesine ulaşılabilecek. Sadece Muskat ilinin bile 450 MW çatı solar kurulum kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler