1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Umutsan, atık tesisinde kapasite arttıracak

Umutsan, atık tesisinde kapasite arttıracak

Umutsan, Aksaray’daki tesisinde atık işleme kapasitesini arttıracak. Mevcut toplama ayırma faaliyetine ilave olarak; tehlikeli ve tehlikesiz atık ön işlem, PCB Arındırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, AEEE İşleme ve Hurda Metal/ÖTA İşleme faaliyetleri ger

Umutsan, atık tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Aksaray’da bulunan atık tesisinde gerçekleştirilmekte olan toplama ayırma faaliyetine, tehlikeli ve tehlikesiz atık ön işlem, PCB Arındırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, AEEE İşleme ve Hurda Metal/ÖTA İşleme faaliyetleri eklenecek.

Aksaray ilinde atık ve hurda ticareti yapan Umutsan Geri Dönüşüm şirketi tarafından Aksaray İli, Merkez İlçesinde işletilmekte olan Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Ön İşlem, PCB Arındırma, Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, AEEE İşleme ve Hurda Metal/ÖTA İşleme Tesisi’nde kapasite artışı planlanıyor. 

Proje kapsamında tesiste mevcut durumda yer toplama ayırma faaliyetine ilave olarak; tehlikeli ve tehlikesiz atık ön işlem, PCB Arındırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, AEEE İşleme ve Hurda Metal/ÖTA İşleme faaliyetleri yapılacak. Mevcut yapı içerisine makine ekipmanların taşınıp montaj edilmesi suretiyle işletme aşamasına geçilecek.

Proje kapsamında tehlikeli ve tehlikesiz atık ön işlem, PCB arındırma, Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, AEEE İşleme ve Hurda Metal/ÖTA İşleme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Yılda 1200 ton PCB arındırma, 13 bin ton AEEE işleme, 20 bin ton tehlikesiz atık geri kazanım, 20 bin ton tehlikesiz atık ön işlem, 10 bin ton tehlikeli atık ön işlem, 35 bin ton hurda metal ve ÖTA işleme ve 35 bin ton toplama ayırma işlemi yapılacak. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler