1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ünal Aysal’ın İran anlaşmaları Ankara'dan güvence bekliyor

Ünal Aysal’ın İran anlaşmaları Ankara'dan güvence bekliyor

Enerji Günlüğü - İran Enerji Bakanı Yardımcısı, Türk firması Unit International firması ile imzalanan santral inşaatı anlaşmasının kesinleşmesi...

Ünal Aysal’ın İran anlaşmaları Ankara'dan güvence bekliyor

Enerji Günlüğü - İran Enerji Bakanı Yardımcısı, Türk firması Unit International firması ile imzalanan santral inşaatı anlaşmasının kesinleşmesi için Türkiye’nin güvence vermesi gerektiğini söyledi. 

İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahatian, Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal’ın şirketi Unit International firmasıyla İran arasında imzalanan 3 milyar dolar büyüklüğündeki santral kurulum anlaşmasında hiç bir sorun ve şüphe olmadığını söyledi. Anlaşmanın, hükümetin ekonomi komisyonunda ve daha sonra da ekonomi konseyinde onaylandığını belirten Felahatian, anlaşmanın denetim kurumlarınca sorulacak her türlü soruya karşı açık ve şeffaf bir şekilde cevap verebilecek nitelikte olduğunu belirtti. 

ANLAŞMA HENÜZ KESİNLEŞMEDİ

Felahatian, herhangi bir sorun olmamakla birlikte söz konusu anlaşmanın henüz kesinleşmediğini de belirtti. Felahatian, anlaşmanın kesinleşebilmesi için Türk tarafının İran Enerji Bakanlığı’na gerekli güvenceleri sunması gerektiğini belirtti.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler