1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Uniper Almanya’daki kömür tesisini hidrojene dönüştürecek

Uniper Almanya’daki kömür tesisini hidrojene dönüştürecek

Alman enerji şirketi Uniper, Almanya'da bulunan 757 MW’lık Wilhelmshaven Kömür Santrali’ni hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürecek.

Uniper Almanya’daki kömür tesisini hidrojene dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Uniper, Almanya'da bulunan 757 MW’lık Wilhelmshaven Kömür Santrali’ni hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürecek.

Alman Uniper, portföyünü karbonsuzlaştırma yolunda önemli bir adım atıyor. Şirket, Almanya’da bulunan 757 megawatt'lık kömür yakıtlı Wilhelmshaven elektrik tesisini planlanandan önce kapatarak hidrojenle çalışacak şekilde dönüştürecek. Uniper COO’su David Bryson, bu yıl 8 Aralık’a kadar kapatılması planlanan santralin halihazırda inşa edilmekte olan kapsamlı bir hidrojen altyapısı ile bir enerji merkezi olarak kalacağını açıkladı. 

Green Wilhelmshaven projesi kapsamında halen elektrik üretimi durdurulan santralin yerine demir cevheri üretimi sırasında hidrojen kullanan bir tesis kurulması planlanıyor. Uniper, bu plan için Rhenus ve Salzgitter şirketleriyle fizibilite çalışması işbirliği görüşmeleri yürütüyor. Santralin yakınındaki liman da büyük ölçekte hidrojeni ithal etme fırsatı sunuyor. 

Uniper, geçen yıl Ocak ayında Almanya'daki kömürlü termik santrallerini kapatmak için bir plan sundu. Yılda 18 milyon metrik tona kadar CO2 azaltımını hedefleyen bu plan, Uniper'in Gelsenkirchen Scholven, Heyden, Staudinger ve Wilhelmshaven sahalarındaki kömürlü termik santrallerini en geç 2025 sonuna kadar kapatmayı içeriyor. Bu santrallerin toplam kapasitesi ise 2900 MW. 

Önceki ve Sonraki Haberler