1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uniper Hollanda’da yeşil hidrojen üretecek

Uniper Hollanda’da yeşil hidrojen üretecek

Alman Uniper, Hollanda ’nın Rotterdam liman yönetimiyle liman yakınlarındaki alanda 2025 yılına kadar 100 MW kapasiteli bir hidrojen tesisi kuracak.

Uniper Hollanda’da yeşil hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Alman Uniper, Hollanda ’nın Rotterdam liman yönetimiyle liman yakınlarındaki alanda 2025 yılına kadar 100 MW kapasiteli bir hidrojen tesisi kuracak.

Alman enerji şirketi Uniper, Rotterdam Limanı Yönetimi ile Maasvlakte'de yeşil hidrojen tesisi kurmak için fizibilite çalışmasına başladıklarını açıkladı. Bu yaz tamamlanacak çalışma ile taraflar, 2025 yılına kadar Uniper sahasında 100 MW kapasiteli bir hidrojen tesisi kurmayı hedefliyor. Kapasite 500MW'a kadar arttırılabilecek. 

“YEŞİL HİDROJEN ÜRETİMİ İÇİN DAHA İYİ BİR YER HAYAL DAHİ EDİLEMEZ”

Uniper CEO’su Andreas Schierenbeck, Hollanda ’nın Rotterdam liman kenti yakınlarında bulunan Europoort ’un bir parçası olan bir gemi barınağı ve Sanayi Alanı Maasvlakte’in büyük ölçekli yeşil hidrojen üretimi için mükemmel bir lokasyon olduğunu belirtti. Schierenbeck, alanın gerekli altyapıya, endüstriyel müşterilere ve fazla miktarda yenilenebilir enerjiye sahip olduğunu kaydederek, “Yeşil hidrojen üretimi için daha iyi bir yer hayal dahi edilemez” dedi. 

Yeşil hidrojen üretiminde elektroliz yöntemi kullanılıyor. Bu yöntemde yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik kullanılarak su hidrojen ve oksijenlerine ayrılıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler