1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Uniper Rus gaz sahasındaki hissesini OMV’ye sattı

Uniper Rus gaz sahasındaki hissesini OMV’ye sattı

Enerji Günlüğü – Alman enerji şirketi Uniper, Rusya’nın Yuzhno Russkoye doğal gaz sahasında bulunan yüzde 24,99 oranında hissesini Avusturyalı enerji...

Uniper Rus gaz sahasındaki hissesini OMV’ye sattı

Enerji Günlüğü – Alman enerji şirketi Uniper, Rusya’nın Yuzhno Russkoye doğal gaz sahasında bulunan yüzde 24,99 oranında hissesini Avusturyalı enerji şirketi OMV'ye sattı.

E.ON’’un geçen yıl petrol ve gaz çalışmaları için ayrıştırdığı kolu Uniper SE, Rusya'nın en büyük doğal gaz sahalarından biri olan Yuzhno Russkoye'nin yüzde 24,99 oranındaki hissesini 1,75 milyar euro karşılığında satmak için Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMV ile anlaşmaya vardığını açıkladı. 

Açıklamada satışın 2 milyar euro değerinde varlık satışı yapma stratejileri çerçevesinde borçları azaltmak ve temel çalışmalara odaklanmak için yapıldığı belirtilirken Uniper CEO'su Klaus Schaefer, sahanın satışıyla hedeflerine daha etkili şekilde ulaşacakları açıklamasında bulundu. 

OMV ise satın alma ile günlük petrol üretimlerinin günde 100 bin varil artacağını ve toplamda günde 400 bin varile ulaşacağını açıkladı. 

Bu yılın sonuna kadar tamamlanması beklenen anlaşma, 1 Ocak 2017'den geçerli olacak. OMV yaptığı açıklamada, bu hisse alımının üretim maliyetlerini düşüreceğini ifade etti. Yuzhno Russkoye sahasının ortakları arasında Gazprom ve Wintershall var. 

Önceki ve Sonraki Haberler