1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Unite: Kuzey Denizi’ndeki petrol işçileri greve gidecek

Unite: Kuzey Denizi’ndeki petrol işçileri greve gidecek

İngiliz petrol şirketi bp'nin Kuzey Denizi'ndeki petrol sahalarında hizmet veren Petrofac'ta çalışan sendikalı işçiler 8 ve 9 Aralık tarihlerinde greve gidecekler. 

Unite: Kuzey Denizi’ndeki petrol işçileri greve gidecek

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin en büyük işçi sendikası Unite, İngiltere merkezli enerji şirketi bp'nin Kuzey Denizi'ndeki petrol sahalarında çalışma şartlarının ve ücretlerin iyileştirilmesi talebiyle greve gidecek.

İngiltere’nin en büyük işçi sendikası Unite, Repsol Sinopec Resources adına Petrofac tarafından işletilen Birleşik Krallık Kuzey Denizi'ndeki tesislere yönelik grev eylemi için yeni tarihler açıkladı. Petrofac ile olan anlaşmazlığın sendikanın yaklaşık 146 üyesini kapsadığını kaydeden Sendika, grevin 8 ve 9 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. 

ÇALIŞMA ŞARTLARI VE ÜCRETLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve enflasyonun altında kalan maaşların arttırılması talebi ile yapılacak greve Andrew, Clair, Clair Ridge, ETAP ve Glen Lyon denizüstü (offshore) platformlarında görev yapan personel katılacak. bp varlıklarındaki Petrofac çalışanlarının, 2015'te petrol fiyatı düştüğünde eşit süreli üç haftalık çalışma/üç haftalık çalışma modeline zorlandığını kaydeden Unite, bunun, haftalık ortalama çalışma saatlerinde genel bir artışa yol açtığını ve sendika üyesi işçilere işlerinde kalmaları için feragat etmeleri gerektiğinin söylendiğini belirtti.

8 ve 9 Aralık'taki grevler, önceden 30 Kasım ve 1 Aralık'ta planlanan iş durdurmaların yerini alacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler