1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. United Airlines elektrikli bölgesel uçuşlara hazırlanıyor

United Airlines elektrikli bölgesel uçuşlara hazırlanıyor

Amerikan havayolu şirketi United Airlines, yatırım yaptığı İsveçli elektrikli uçak girişimi Heart Aerospace’den 100 küçük uçak satın almayı planlıyor.

United Airlines elektrikli bölgesel uçuşlara hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan havayolu şirketi United Airlines, yatırım yaptığı İsveçli elektrikli uçak girişimi Heart Aerospace’den 100 küçük uçak satın almayı planlıyor.

Amerikan havayolu şirketi United Airlines, 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını %100 azaltma hedefinin bir parçası olarak elektrikli hava yolculuğu için yeni bir adım attı. Şirket, elektrikli uçak inşa etmeye çalışan İsveç merkezli Heart Aerospace isimli bir girişime yatırım yaptığını açıkladı. United Airlines yatırımın dışında ayrıca şirketten 100 küçük uçak satın alabileceğini duyurdu. Şirket, ES-19 tasarımlı elektrikli uçağın gelecek on yıl içinde yolcuları kısa mesafelere taşıma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. 

Elektrikli uçak startup şirketi Heart Aerospace, ES-19 elektrikli uçağının 2026 yılına kadar hizmete başlamasını hedefliyor. United Airlines’ın yatırımıyla şirketin yatırımcılardan topladığı toplam miktar 35 milyon dolara ulaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler