1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Üniversiteliler petrol ve doğalgaz dallarında yarışacak

Üniversiteliler petrol ve doğalgaz dallarında yarışacak

Enerji Günlüğü - Üniversitelere yönelik düzenlenen “Energy Challenge” yarışması bu yıl “Petrol” ve “Doğalgaz” olmak üzere iki ayrı dalda...

Üniversiteliler petrol ve doğalgaz dallarında yarışacak

Enerji Günlüğü - Üniversitelere yönelik düzenlenen “Energy Challenge” yarışması bu yıl “Petrol” ve “Doğalgaz” olmak üzere iki ayrı dalda gerçekleştirilecek.

Uluslararası anlamda hem kongre hem fuar hem de B2B etkinliklerini bir arada gerçekleştiren platform EIF, geçtiğimiz yıllarda düzenlemiş olduğu üniversitelere yönelik “Energy Challenge” yarışmasını bu yıl “Petrol” ve “Doğalgaz” olmak üzere iki ayrı dalda gerçekleştirecek. 

Üniversite öğrencilerine sektörün liderleri ile iş birliği yapma, sektörü tanıma ve kariyer planlamalarını geliştirme imkânı sunan ve İlk defa 2012’de 4 pilot üniversite arasında düzenlenen “Energy Challenge” yarışması sektörde ilk olma özelliği taşıyor.

2014’te Türkiye Petrolleri ve OMV’nin sponsorluğunda gerçekleşen “Energy Challenge” kurul başkanlığını yapan İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu, gençlik enerjisinin EIF’e daha çok yansımasını istediğini söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca: “Öğrencilerimizin sektörümüzü yakından tanımalarını ve mesleki donanımlarını artırımlarını ödüllendirerek desteklemek istiyoruz” dedi.

“Energy Challenge” ilk düzenlendiği yıl Atılım, Bahçeşehir, Erciyes ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümleri “Güneş Enerjisi” konusunda yarışmış ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Takımı birinci olmuştu. Düzenlendiği son yıl ise ODTÜ,İTÜ ve Atılım, Batman, Erciyes ve recep Tayyip Erdoğan Üniversiteleri “Petrol ve Doğalgaz” konusunda yarışmış ve yarışmanın galibi ODTÜ olmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler