1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ünlü iş kadını Suna Kıraç yaşamını yitirdi

Ünlü iş kadını Suna Kıraç yaşamını yitirdi

Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un kızı, ünlü iş kadını Suna Kıraç yaşamını yitirdi.

Ünlü iş kadını Suna Kıraç yaşamını yitirdi

Enerji Günlüğü - Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un kızı, ünlü iş kadını Suna Kıraç hayatını kaybetti. 

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu çalışanlarına yayınladığı mesajda, Topluluk kurucusu Vehbi Koç’un kızı, ünlü iş kadını Suna Kıraç’ın ölümünü duyurdu. Çakıroğlu’nun mektubunda “Yaşamını ailesine, Koç Topluluğu’na ve bu Ülkeye adamış olan çok değerli Suna Kıraç’ı uzun yıllardan bu yana mücadele ettiği hastalığı nedeniyle bu sabaha karşı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. 

Koç Holding'ten yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse  toplumsal hayatta başardıklarıyla Ülkemizin sanayi, eğitim, kültür ve  sanat alanlarında gelişmesine önemli katkılar sunan, Topluluğumuzun  kuruluş yıllarından 2010’a kadar çeşitli liderlik görevleri üstlenen, Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın  kuruluşuna öncülük eden Sayın Suna Kıraç’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü  içindeyiz.Sayın Suna Kıraç’ı emanet ettiği değerlere bağlı kalarak, ilham  veren, vizyoner ve öncü kişiliği ile her zaman hatırlayacağız ve  unutmayacağız.” 

SUNA KIRAÇ KİMDİR?  

3 Haziran 1941 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Suna Kıraç, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümünü bitirdi. 19 yaşından beri iş hayatının içinde olan Suna Kıraç, Koç Holding AŞ Yönetim Kurulu Üyesi İnan Kıraç ile evli ve bir kız çocuğu annesiydi. 

Suna Kıraç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Koç Üniversitesi, Türk Eğitim Vakfı, Robert Koleji Mütevelli Heyeti, Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kurucu Üyeliği ve Türkiye Aile Planlaması Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütüyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler